Esi daļa no pasaulē lielākās vides un ilgtspējas sertifikācijas programmas – Zaļā Atslēga

Aptuveni 5 000 uzņēmumu viesmīlības un tūrisma nozarē visā pasaulē darbojas videi draudzīgi un ilgtspējīgi. Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma ir globāli atzīts tūrisma nozares standarts, kas piedāvā uzņēmumiem vadlīnijas vides aizsardzības, resursu efektīva patēriņa un ilgtspējas veicināšanai.

Zaļās Atslēgas programmai var pieteikties uzņēmumi no sešām kategorijām – viesnīcas un hosteļi, restorāni un kafejnīcas, kempingi un brīvdienu parki, muzeji, tematiskie parki un centri, mazās tūrisma mītnes un konferenču centri. 

Lai uzņēmums pretendētu uz ekosertifikāciju, jāievēro 150 kritēriji 13 dažādās kategorijās, pievēršot uzmanību visiem ar vides pārvaldi un ilgtspējīgu attīstību saistītiem jautājumiem.

Sertifikācijas interesentiem ievada konsultatīvais vebinārs 19. septembrī, plkst. 14.00, platformā ZOOM.

Reģistrēšanās: ej.uz/vebinars24_ZA

Vebināra plāns:

  • iepazīšanās ar Zaļās Atslēgas programmu;
  • kvalitatīva pieteikuma aizpildīšana;
  • kritēriji un padomi to ieviešanai;
  • jautājumi un atbildes.

Lai sertificētu uzņēmumu 2025. gada tūrisma sezonai Latvijā, pieteikums jāiesniedz līdz 15. oktobrim.

Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma: ej.uz/ekosertifikācija 

Ekosertifikācijas vadlīnijas sniegs atbalstu Latvijas tūrisma nozarei un kritēriju izpilde veicinās ekonomisko efektu, kā liecina pieredze un pētījumi – atbildīgi patērējot resursus, var panākt 10% samazinājumu oglekļa emisiju (CO2), 24% samazinājumu atkritumu daudzumu, savukārt ūdens patēriņam 20% samazinājums.

Zaļās Atslēgas programmu Latvijā īsteno Vides izglītības fonds (VIF), kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. VIF pamatktivitātes ir saistītas ar pasaules vadošās vides izglītības organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE International) programmu īstenošanu Latvijā. 

Papildu informācija:

Jānis Ulme, janis.ulme@videsfonds.lv

Ilze Grēvele, ilze.grevele@videsfonds.lv

To top