Esi daļa no pasaulē lielākās vides un ilgtspējas sertifikācijas programmas – Zaļā Atslēga

Mūsdienās ilgtspējai ir liela nozīme dažādās nozarēs, ieskaitot arī tūrisma nozari. Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programma ir pasaulē vadošais tūrisma industrijas standarts, kas uzņēmumiem sniedz vadlīnijas par vides aizsardzības un resursu patēriņu, kā arī ilgtspēju. 

Zaļās Atslēgas programmai var pieteikties uzņēmumi no sešām kategorijām – viesnīcas un hosteļi, restorāni un kafejnīcas, kempingi un brīvdienu parki, muzeji, tematiskie parki un centri, mazās tūrisma mītnes un konferenču centri. Lai uzņēmums pretendētu uz ekosertifikāciju, jāievēro 150 kritēriji 13 dažādās kategorijās, pievēršot uzmanību visiem ar vides pārvaldi un ilgtspējīgu attīstību saistītiem jautājumiem.

Ekosertifikācijas vadlīnijas sniegs atbalstu Latvijas tūrisma nozarei un kritēriju izpilde veicinās ekonomisko efektu, kā liecina pieredze un pētījumi – atbildīgi patērējot resursus, var panākt 10% samazinājumu oglekļa emisiju (CO2), 24% samazinājumu atkritumu daudzumu, savukārt ūdens patēriņam 20% samazinājums.

Lai pieteiktos sertifikācijai, pieteikuma anketa jāiesniedz līdz 15. aprīlim. Pieteikumu anketu iesniegšana šeit.

Pēc pieteikuma iesniegšanas Vides izglītības fonds sadarbībā ar pieteikuma iesniedzēju veic pamata tehnisko izvērtēšanu un, ja nepieciešams, nodrošina pārbaudes vizīti sadarbībā ar Nacionālo žūriju.

Iepazīsties ar Zaļās Atslēgas ekosertifikācijas programmu: https://www.youtube.com/watch?v=RI3WajEv7F8&t=10s

Zaļās Atslēgas programmu Latvijā īsteno Vides izglītības fonds (VIF), kas ir dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. VIF pamatktivitātes ir saistītas ar pasaules vadošās vides izglītības organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE International) programmu īstenošanu Latvijā. 

Papildu informācija:

Jānis Ulme, janis.ulme@zemesdraugi.lv

Ilze Gravele, ilze.grevele@videsfonds.lv

To top